Aktivitetscenter Povlsbjerg arrangerer en spændende 6-dages tur til

Belgien - Brügge, Gent & Bruxelles

 7. juni til 12. juni 2020

 Pris 5.799 kr. som bedes indbetalt senest den 30. marts 2020 på Sydbankkonto:

7990 konto 0001125462

 Mødested og afgangstid meddeles senere

 

Belgien er måske lidt af et ukendt rejseland for mange danskere, men det kan vi nu lave om på! Belgien har rigtig meget at byde på, og programmet er fyldt oplevelser fra start til slut. Vi skal bo i Brügge, måske den smukkeste af alle byer i Belgien og som derfor helt naturligt er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

1. dag – 7. juni 2020
Efter opsamling går turen gennem Nordtyskland, over Lüneborg Heide og gennem det smukke Weserbergland.
Dagen destination er Essen, hvor vi overnatter og spiser fælles middag på hotellet.

2. dag – 8. juni 2020
Efter morgenmad på hotellet fortsætter vi mod Belgien. Allerede ved frokosttid ankommer vi til Anderlecht – Her skal vi besøge det gamle Cantillon bryggeri fra år 1900. Cantillon står bag en specialproduceret blåbær øl, som kun bliver solgt i Danmark. Det karakteristiske ved Cantillons måde at brygge øl på er, at de i 1999 bestemte sig for at gå tilbage til rødderne og lave øl på en økologisk måde. På en rundtur får vi lov til at se, hvordan tilblivelsen af øllet sker. Vi kommer med på rejsen fra maltmarken og helt til det kolde øl bliver tappet fra hanen.
Ved frokosttid gør vi et stop, så vi på egen hånd kan finde lidt at spise inden vi fortsætter til Brügge der er karakteriseret ved sine mange kanaler og broer. Rejselederen vil tage os på en byrundtur til fods, hvor der bliver lejlighed til at se Brügges mange seværdigheder. Brügges torv er domineret af den gamle markedshal med det 83 m høje ottekantede by tårn, hvor fra man har en flot udsigt over byen. Stadhuis (Rådhuset) og Gerechtshof (Domhuset) indeholder også utroligt smukke udsmykninger, Onze Lieve Vrouwkerk (Vor frue Kirke) viser med sin overdådige udsmykning Brügges rigdom og storhed. Vi spiser aftensmad på vores hotel, der ligger i den centrale del af Brügge.

3. dag – 9. juni 2020
Vi starter dagen med at skulle på en smuk kanalrundfart i vores værtsby Brügge. Herfra kan vi nyde udsynet til de imponerende bygningsværker på nært hotel, alt imens vi slapper af på båden med lidt vind i håret. Efter en dejlig sejlads rundt i de mange kanaler, fortsætter vi til chokolademuseet Choko Story, der ligger gemt i en stor pakhusagtig bygning fra 1480. Besøget er både en rejse i chokoladens historie og - nok vigtigst af alt - en demonstration af og smagsprøver på, hvordan ægte belgisk, fyldt chokolade bliver til. Som ethvert andet museum har Choko Story også en museumsshop med (næsten) samtlige af Brügges chokolademærker på hylderne. Der vil nu være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen, inden vi igen mødes til fælles middag på hotellet.

4. dag – 10. juni 2020
Efter morgenmaden kører vi den korte tur til den gamle residensby Gent. At bevæge sig rundt i Gent er, som at rejse gennem historien. Ingen anden by i Belgien har så mange fredede monumenter som Gent. En lang række af dem står på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen var tidligere en af de betydeligste byer i hele det nederlandske område, hvilket den bærer præg af. Vi skal besøge Greverne af Flanderns borg, Gravensteen, der er tilbage fra 1100-tallet og ligger velbevaret i byens centrum. Ved middagstid bliver der tid til at finde noget frokost på egen hånd, inden vi går en fælles byrundtur og kommer forbi byens mange seværdigheder. Her kan nævnes det mægtige Sint-Baafskathedraal, som vidner om den rigdom, der fandtes i Gent. Byen er præget af hyggelige kanaler og vi ser de flotte, gamle handelshuse langs den gamle havn. Vi slutter dagen af på vores hotel i Brügge.

5. dag – 11. juni 2020
Det er nu blevet tid til at sige pænt farvel til Brügge. Efter vi har pakket bussen, sætter vi kursen mod Bruxelles, som ud over at være Belgiens hovedstad også huser EUs og NATOs hovedkvarterer.Bruxelles nutid og fortid skaber en spændende by med international stemning. Vi skal på byrundtur med bus og kommer bl.a. forbi en del af EU-bygningerne. Vi skal besøge EU Parlamentet, hvor vi bliver meget klogere på, hvad der sker her i Europas magtcentrum. Efter besøget kører vi ind til centrum, hvor vi fortsætter til fods. På spadsereturen skal vi naturligvis se Grand Place, som anses for at være en af Europas smukkeste pladser. Der vil blive lidt tid til at gå på opdagelse i gaderne omkring Grand. Her ligger der mange spændende spisesteder, hvor der er rig mulighed for at finde frokost.
Inden vi forlader Bruxelles, skal vi selvfølgelig også forbi byens vartegn” Atomium”, som er et meget specielt forstørret stålmolekyle.
Først på aftenen er vi fremme ved vores overnatningshotel.

6. dag – 12. juni 2020
Efter morgenmad kører vi videre mod Danmark. Undervejs holder vi passende pauser, og sidst på eftermiddagen krydser vi grænsen og er hjemme i Danmark igen. Vi forventer at være tilbage i Vojens igen først på aftenen.

 

Hent brochuren i Centret.

Busturen står "De Graa Busser" for.


Copyright © 2013. All Rights Reserved.